Brazilska depilacija

Brazilska depilacija

Veoma je uspešna i nije je potrebno često raditi. Većina žena zna za termin depilacija Bikini predela pogotovo u letnjem periodu. Full Brazilian Waxing je termin koji koriste na engleskom govornom području kada želite da skinete sve dlake, tj. one na pubičnoj kosti.

Zašto Brazilska?

Termin Brazilska je ustaljen kod nas zbog činjenice da je ovaj modni trend došao iz Brazila, gde nemaju neki poseban naziv za uklanjanje svih dlačica. Zovu je jednostavno depilacija. Neko voli da ostavi i mali deo dlačica tj. da ima frizuricu, a neko se “skida skroz”.

Moda

Veliki pritisak na današnje žene da se odluče na ovaj poduhvat je ogroman uticaj televizije, sada je gotovo nekulturno da vam “vire” dlačice na preponama ili da ih pustite da rastu na vašim nogama.

Higijena na prvom mestu

Najbitnije kod brazilske depilacije je briga o higijeni. Obratite pažnju da kozmetičar uvek uzima nov štapić za nanošenje voska, da ima zaštitne rukavice, tj. da vi ležite na čistom i novom prekrivaču koji je stavljen kada ste vi došli. Traka za uklanjanje voska se sme koristiti samo jednom.

Šta je još važno znati o brazilskoj depilaciji:

Sprečite bakterije: Pobrinite se da onaj ko vas depilira stavi rukavice pre nego što dotakne vaše prepone. Prpone ne bi trebalo da dodiruju goli dlanovi jer je koža na tom području osetljiva.

Pobrinite se i za zadnjicu:

Pošto je pre brazilske depilacije potrebno skinuti donji veš, pobrinite se da je uvek ispod vaše zadnjice čisti papir koji se stavlja na sto.

Nanošenje voska:

Svaki novi nanos voska zahteva svež vosak i novi drveni štapić. Proizvodi koje koristite pri depilaciji moraju da budu bez hemikalija. Potvrđeno je od strane pojedinih lekara da je mogućnost zaraze polno prenosivim bolestima ovim putem mala, ali može vam uzrokovati bakterijsku upalu.

Alkohol:

Ako niste bili pažljivi ili je štapić upotrebljen dva puta pa ako su se pojavile male tačkice krvi, zamolite kozmetičarku za komadić vate i alkohola da bi vam dezinfikovala područje. Tako ćete sprečiti razvoj mikroorganizama koji vam mogu naškoditi. Sve stvari koje se upotrebljavaju pri brazilskoj depilaciji moraju biti dezinfikovane.

Nega posle depilacije:

Posle depilacije upotrebite preporučenu kremu koja će na nadraženoj koži imati blagotvorni, antibakterijski i umirujući učinak. Odgovarjauća krema bi trebala sprečiti i urastanje dlačica.

Pravovremeno uočite upalu:

Nekoliko dana posle depilacije budite oprezni kako bi uočili moguće promene koje se mogu desiti. Obratite pažnju na moguće urasle dlačice, crvenilo, otekline, suvu kožu, svrab ili povišenu temperaturu.

U nastavku možete pogledati video na kome je pokazano kako se pravilno radi.

(UPOZORENJE: Ekspicitan sadržaj!!! Video je postavljen isključivo u edukativne svrhe. Namenjeno je osobama +18 ! )