Francuski manikir – FRENČ

Francuski manikir – FRENČ

Neki smatraju da je francuski manikir passè i zastareo, dok ga drugi smatraju klasikom koja je uvek aktuelna i šik. Šta god da se priča o francuskom manikiru on će uvek biti u modi zbog njegove jednostavnosti i prirodnog ali otmenog izgleda. Sređivanjem noktiju na ovaj način dobićete super-prirodan izgled koji je prikladan za svaku situaciju, od poslovnih ručkova do odlaska na pijacu.

Šta je to francuski manikir?

Francuski manikir u sadašnjem obliku pod ovim nazivom,  prvi put se pojavio 1976. godine na modnim pistama u Parizu, i odmah je postao popularan. Holivudske dame su mogle da odahnu, jer su konačno mogle da imaju jednostavan i prefinjen izgled noktiju koji se uklapa uz svu garderobu. Ovaj stil  je lansirala ORLY kompanija koja je prva počela da prodaje komplete od tri laka za francuski manikir.

Francuski manikir predstavalja način poliranja noktiju gde beli lak ostaje na vrhovima noktiju dok je ostatak nokta pokriven roze lakom (ili svetlo bež lakom), dobar je za kraće nokte i nokti se obično sređuju tako da budu ovalnog oblika. Pre nego sto uradite francuski manikir potrebno je da sredite vaše nokte tako što ćete ih prvo očistiti od prethodnog laka, a zatim ih istrimovati. Kada zavrsite sa pripremom noktiju, odnosno sa čišcćenjem i trimovanjem, nanesite na njih osnovni sloj (podlogu). Vodite računa da je nanesete ravnomerno i u tankom sloju. Zatim nanesite beli sloj (lak), na vrhove noktiju. Najbolje je da to uradite u jednom pokretu. Kada se lak u potpunosti osuši nanesite preko celog nokta jedan sloj roze (ili bež) laka.