Prirodne maske za lice

Prirodne maske za lice

Dostignuća savremene industrije lepote omogućavaju svakom da pronađe kozmetičko sredstvo koje mu odgovara. Postavlja se pitanje: da li su baš ta sredstva pravo rešenje za negu kože našeg lica? Godinama su se u narodu koristila sredstva iz prirode koja blago i efikasno deluju na revitalizaciju kože. U njima nema hemijskih supstanci koje pored štetnih uticaja koje spoljni faktori imaju na kožu lica mogu da doprinesu samo pogoršanju stanja i pogoršanju kvaliteta kože lica. Zbog toga vam predstavaljamo nekoliko maski koje možete napraviti od prorodnih sastojaka kao zamenu za hemijske proizvode koji se nalaza na rafovima naših prodavnica.

Maska za suvu kožu lica

Ova maska vratiće koži izgubljenu vlagu.

Priprema: Pomešajte jednake delove kakaoa u prahu, meda i mleka. Masku nanesite na lice i držite 15 minuta. Nakon toga lice uobičajeno isperite vodom.

Maska za masnu kožu lica

Maska od zelene gline najčešće se upotrebljava za tretiranje masne kože lica.

Priprema: U malo vode dobro umutiti jednu kašičicu meda, jednu kašičicu maslinovog ulja i nekoliko kapi limuna. Ovom mešavinom preliti dve velike kašike praha gline. Ne mešati već ostaviti da se samo sjedini, što će se dogoditi nakon sat-dva, kada glina sama upije svu vlagu. Tada, najbolje drvenom špatulom naneti masku na lice i držati  je 15-tak minuta, zatim lice isperite mlakom vodom.

Maska za lice protiv bora

Ova veoma jednostavna prirodna maska za lice vratiće koži vlagu, sadrži vitamine E i C tako da sprečava nastanak bora i prevremeno starenje koze lica.

Priprema: Krompir oljuštiti i narendati pa bez ikakvih dodataka staviti ga na lice. Ovu masku držati 20 minuta a nakon toga isprati vodom.

Maska za sužavanje proširenih pora

Nakon čišćenja proširenih pora, nanesite na lice masku od zumanca koja ce sužiti pore i time usporiti ponovno prikupljanje prljavstine i masnoće u njima.

Priprema: Dobro umutite jedno zumance pa uz pomoć malo vate nanesite ga na lice. Izbegnite predeo oko očiju. Masku držite 30-tak minuta a za to vreme nemojte praviti nikakve pokrete i grimase na licu, pustite da se zumance osuši i zategne Vam lice, tako da ćete odmah i osetiti efekat ove maske. Isperite mlakom vodom.

Maska za zatezanje lica

Jednostavna prirodna maska od kvasca i mleka priprema se veoma lako, već odavno je popularno prirodno sredstvo za zatezanje lica a osim toga kožu ce obogatiti B vitaminima.

Priprema: Jednu kockicu svežeg kvasca umutiti sa vrlo malo mleka (tek toliko da smeša može lepo da se nanese na lice). Držati 15-20 minuta pa isprati mlakom vodom.